OTEVŘENÝ SVĚT 2023 - 4.C Programy pro seniory

Číslo

2023/003

Datum vyhlášení

11. 1. 2023

Datum ukončení žádostí

1. 2. 2023

Datum zveřejnění výsledků

30. 4. 2023

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 23, Praha 6. 3. patro, místnost č. 314 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je podpora aktivního odpočinku a vzdělávacích programů pro seniory v součinnosti s mateřskými a základními školami nebo víceletými gymnázii, včetně zapojení dětí a žáků.

Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6, a víceletá gymnázia se sídlem v MČ Praha 6, jejichž zřizovatelem je Hl. m. Praha. Škola může v této oblasti podat nejvýše jednu žádost zahrnující jeden projekt s až dvěma druhy podporovaných aktivit.

Finanční dotace může být poskytnuta mateřským, základním a středním školám cílové skupiny na realizaci kurzů pro seniory ve výši běžného lektorného s navýšením o technické náklady a na setkání se seniory v maximální výši 5 000 Kč na setkání.

Témata

Podmínky účasti

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Vyplnění elektronické žádosti a projektu se záměrem a podrobným popisem, s informacemi o realizaci obdobných aktivit, finanční rozvahou (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování), jakož i specifických tabulek k počtu aktivit a účastníků.

Elektronickou žádost je třeba následné vytisknout, podepsat, naskenovat a vložit jako elektronickou přílohu k žádosti v modulu Elektronické dotace.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle bude na projekt zaměřený na:

- kurzy pro seniory s minimálním počtem 8 účastníků a maximálním počtem 30 lekcí poskytnuta dotace ve výši běžného lektorného s 10% navýšením o nepřímé náklady;

- setkání se seniory s minimálním počtem 8 účastníků a maximálním počtem 4 setkání poskytnuta dotace v maximální výši 5 000 Kč na setkání.

Výbor pro výchovu a vzdělávání ZMČ projednává výši dotace na jednotlivé projekty a postoupí návrh k projednání v Radě MČ.