OTEVŘENÝ SVĚT 2023 - 4.B Celoroční zájmové aktivity pro děti a mládež

Číslo

2023/002

Datum vyhlášení

11. 1. 2023

Datum ukončení žádostí

1. 2. 2023

Datum zveřejnění výsledků

30. 4. 2023

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 23, Praha 6. 3. patro, místnost č. 314 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je podpora účelového využívání volného času dětí a mládeže nad rámec vzdělávacích programů mateřských a základních škol a víceletých gymnázií.

Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6, a nižší stupeň víceletých gymnázií se sídlem v MČ Praha 6, jejichž zřizovatelem je hlavní město Praha. Škola může v této oblasti podat nejvýše jednu žádost.

Finanční dotace může být poskytnuta mateřským, základním a středním školám cílové skupiny na volnočasový projekt pro děti, mládež a místní komunitu zaměřený na pravidelnou celoroční činnost mimo rámec hlavní činnosti školy, která je organizována školou (nikoli externím organizátorem) minimálně 2x měsíčně v maximální výši 40% příspěvku rodičů na každého z účastníků.

Témata

Podmínky účasti

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Vyplnění elektronické žádosti a projektu se záměrem a podrobným popisem, s informacemi o realizaci obdobných aktivit a finanční rozvahy (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování), jakož i specifické tabulky k rozsahu aktivit, počtu účastníků a příspěvku rodičů.  Elektronickou žádost je třeba následné vytisknout, podepsat, naskenovat a vložit jako elektronickou přílohu k žádosti v modulu Elektronické dotace.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle bude na projekt zaměřený na pravidelnou celoroční činnost mimo rámec hlavní činnosti školy, která je organizována školou (nikoli externím organizátorem) minimálně 2x měsíčně poskytnuta dotace ve výši 40% příspěvku rodičů na každého z účastníků.

Výbor pro výchovu a vzdělávání ZMČ projednává výši dotace na jednotlivé projekty a postoupí návrh k projednání v Radě MČ.