OTEVŘENÝ SVĚT 2023 - 4.A Aktivity pro rodiče a přátele školy

Číslo

2023/001

Datum vyhlášení

11. 1. 2023

Datum ukončení žádostí

1. 2. 2023

Datum zveřejnění výsledků

30. 4. 2023

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 23, Praha 6. 3. patro, místnost č. 314 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je propojení školy s místní komunitou, zapojení místních obyvatel a rodinných příslušníků dětí a žáků do aktivní spolupráce se školou v projektech zaměřených na pravidelné dílny nebo opakovaná setkání, sportovní dny a zahradní slavnosti.

Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6. Škola může v této oblasti podat nejvýše jednu žádost zahrnující jeden projekt s až třemi druhy podporovaných aktivit.

Finanční dotace může být poskytnuta mateřským a základním školám cílové skupiny na realizaci pravidelných dílen nebo opakovaných setkání v maximální výši 3 000 Kč na dílnu nebo setkání, na sportovní den v maximální výši 10 000 Kč a na zahradní slavnost v maximální výši 20 000 Kč.

Témata

Podmínky účasti

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Vyplnění elektronické žádosti a projektu se záměrem a podrobným popisem, s informacemi o realizaci obdobných aktivit a finanční rozvahy (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování), jakož i specifických tabulek k počtu aktivit a účastníků. Elektronickou žádost je třeba následné vytisknout, podepsat, naskenovat a vložit jako elektronickou přílohu k žádosti v modulu Elektronické dotace.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle bude na projekt zaměřený na:

- pravidelné dílny nebo opakovaná setkání s minimálním počtem 10 účastníků a maximálním počtem 10 dílen/setkání poskytnuta dotace v maximální výši 3 000 Kč na dílnu/ setkání;

- sportovní dny s minimálním počtem 50 účastníků a maximálním počtem 2 sportovních dnů poskytnuta dotace v maximální výši 10 000 Kč na sportovní den;

- zahradní slavnosti s minimálním počtem 100 účastníků a maximálním počtem 2 zahradních slavností poskytnuta dotace v maximální výši 20 000 Kč na zahradní slavnost.

Výbor pro výchovu a vzdělávání ZMČ projednává výši dotace na jednotlivé projekty a postoupí návrh k projednání v Radě MČ.