Festival ambasád FOOD & CULTURE

Největší mezinárodní street food festival, kde prezentace jednotlivých zemí zajišťují především jejich ambasády, honorární konzuláty, či hospodářské komory. Velvyslanci se akce osobně účastní. Co do počtu zúčastněných zemí jde o zcela výjimečnou akci.

Hlavní foto

Na stáncích jednotlivých zemí budou připraveny originální pokrmy, často za účasti známých kuchařů, v ojedinělých případech se na přípravě podílí i sami velvyslanci či jejich manželky. Veškerá nabídka je přizpůsobená myšlence Farmářských trhů přinést kvalitní suroviny pro kvalitní gastronomii.
Návštěvníci, kterých v předchozích ročnících obvykle dorazilo na akci kolem 15 tisíc, vědí, že budou moci ochutnat nepřeberné množství pokrmů většinou velmi typických pro dané země. K mání budou i rozličné nápoje, zmrzliny, sladkosti a dezerty. Kromě toho je naplánován i bohatý program, kterého se zúčastní umělci vybraných zastoupených zemí.
V rámci bohatého kulturního programu, který organizátoři naplánovali až do 20 hodin se představí také soubory ze zapojených zemí – účastníků Festivalu ambasád.
Součástí festivalu je i tradiční Trh na Kulaťáku, který se koná každou sobotu od 8 do 14 hodin. Návštěvníci si mohou zakoupit farmářskou produkci, jak jsou zvyklí, květiny, občerstvení a další produkty.

Vstup na festival je zdarma.

Seznam zemí, které se přihlásily na letošní přehlídku gastronomie a kultury 

Afgánistán, Alžírsko, Argentina, Arménie, Azerbajdžán, Bhútán, Bosna a Hercegovina, Brazílie, Bulharsko, Filipíny, Ghana, Gruzie Chorvatsko Indie ,Indonesia, Irák, Izrael, Japonsko, JAR, Jemen, Kolumbie, Kongo DR, Kosovo, Korejská republika, Kuvajt, Malajsie, Maroko, Mexiko  Moldávie, Mongolsko, Myanmar, Nigérie, Pákistán, Palestina, Peru, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Saudská Arabie, Slovensko, Slovinsko Srbsko, Súdán, Sýrie, Švýcarsko, Taiwan, Thajsko, Tunisko. Ukrajina, Vietnam, Zambie.

Podobné akce