Zahrada Trojského zámku a vinice Svaté Kláry

Botanická procházka se zahradnicí Lenkou Bennerovou.

Hlavní foto

Zářijová vycházka nás zavede do Troje. Navštívíme Trojskou zámeckou zahradu, což je jedna z nejkrásnějších pražských zahrad, a obklopuje Trojský zámek již od konce 17. století. Barokní zahrada ve francouzském stylu je rozvržena do tří částí a dvou výškových úrovní. Zdobí ji množství soch, vzácné dekorativní terakotové vázy, pergoly, bludiště, kašny i moderní fontána s vodotryskem.

Seznámíme se s bohatou historií zahrady, projdeme parter i část ovocného sadu, možná si už sebereme nějaké to jablíčko 🙂 Z Trojské se přesuneme pěšky do Botanické zahrady Trojskou ulicí a jižním vchodem dojdeme do její centrální části. Tam si projdeme japonskou a ornamentální část, která bývá v tomto období nejkrásnější. Po cestě vinicemi si vychutnáme výhledy na řeku, Stromovku, Holešovice a Prahu 6.

Po skončení komentované procházky se můžeme občerstvit ve vinici Svaté Kláry nebo pokračovat v prohlídce dalších částí botanické zahrady.

Sraz je v ulici U Trojského zámku cca naproti vchodu do ZOO v 10 hodin, délka procházky cca 90 minut.

Vstup do Botanické zahrady je zpoplatněn, koupíme si skupinovou vstupenku na místě.

Pozn.: přesun z Trojské do Botanické zahrady je na jižním svahu, může být horký a pro někoho strmý!

Cena za výklad: 60 Kč
 
Akci podpořila MČ Praha 6.

Podobné akce

až 5. 10. 2024

12. ročník terénní soutěže pro 2–3členné hlídky dětí ve věku ZŠ. Tradiční podzimní akce pro soutěžní týmy ze základních škol, nižších ročníků víceletých gymnázií, DDM, spolků, oddílů, kroužků i rodin.

Celý článek 18. 9. 2024

až 5. 10. 2024

Vnitroblok Zelená se na několik sobotních hodin stane komunitním bleším trhem, tržištěm sdílené ekonomiky a udržitelného nakupování. Můžete přijít prodávat, nakupovat, objevovat poklady, setkat se s lidmi z vašeho okolí i odjinud a v neposlední řadě nahlédnout do jedinečného vnitrobloku.

Celý článek 19. 9. 2024

až 1. 10. 2024

Srdečně Vás zveme na setkání nad návrhem studie, který přináší mimo jiné doplnění výsadeb stromů a zlepšení jejich kvality díky lepšímu odvádění srážkových vod; navrhuje zlepšení veřejného prostoru pro pěší a úpravy komunikací,  architektonické řešení tzv. školní piazetty a úpravy dopravy. Tvar ulice se středním zeleným pásem se nemění.

Celý článek 17. 9. 2024