Vynášení Morany aneb Vítání jara

Přijďte se k nám do Stejšnu rozloučit se zimou a přivítat jaro. Čekají na vás rukodělné workshopy, občerstvení a bohatý kulturní program. 

 

Hlavní foto

V neděli 26. března proběhne od 13 do 17 hodin ve Stanici techniků DDM hl. m. Prahy šestý ročník akce Vynášení Morany aneb Vítání jara. 

Rozloučení se zimou proběhne v duchu lidových tradic. Pro návštěvníky budou připraveny výtvarné a rukodělné workshopy nejen s velikonoční a jarní tematikou. DDM Praha Suchdol si pro vás připravilo vyrábění květinových věnců a DDM Prahy 6 vám zase pomůže s výrobou hudebního nástroje do průvodu. 

V dřevodílně se potom uskuteční workshop na vyrábění dřevěné řehtačky. Kapacita workshopu je omezená a přihlášení probíhá na našem webu v sekci “Akce”. Těšit se můžete i na pečení domácích housek. Pro milovníky sportu budeve dvoře připravený workshop s hopsadly. 

O bohatý kulturní program se postará kapela Herky, akrobati s HOPsej.cz, oblíbený dětský folklórní soubor Makovičky a divadelní soubor Dramec. 

V 16 hodin se všichni účastníci vydají v průvodu společně s hudebníky a obřími maskami podél Vltavy do Stromovky. Průvod bude zakončen spálením Morany, kterou následně pošleme po vodě zpět do podsvětí. 


Dále se můžete těšit na tradiční aktivity jako autodráha, železniční a tramvajové kolejiště.   

Video z předchozí akce:  www.youtube.com

Podobné akce

až 28. 8. 2024

Nezmeškejte konec léta se všemi jeho potěšeními. Přichází opulentnost, v níž se spolu snoubí dokonale vybarvené květy, množství plodů i některé zelené lupení zažívající „druhou mízu“.

Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_pozdni_leto 

Celý článek10. 4. 2024

až 26. 6. 2024

Vstupte do období, kdy se kytkožroutství setkává s bylinkářstvím. Červen je měsíc kvetoucí krásy a omamných vůní. Přijďte se nabít sluneční energií z přírodních zdrojů.

Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_vune

Celý článek10. 4. 2024

až 20. 6. 2024

Kurz, který má (empiricky ověřenou) kouzelnou moc. Louky jsou plné vonných bylin, kterými můžete ochutit nějaké báječné jídlo, nebo si je dát pod polštář a čekat, co se stane. Možná najdete i zlaté kapradí, které vám pomůže odkrýt poklady.

Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_svatojanska 

Celý článek10. 4. 2024