Vánoční recitál Tomáše Kača

Tomáš Kačo, klavírista, skladatel a aranžér se schopností improvizace a propojení různých hudebních žánrů, pro svůj Vánoční recitál vybral písně, které ho provází už od dětství a patří mezi jeho nejoblíbenější. Atmosféru Vánoc navodí svým zpracováním tradičních českých a mezinárodních koled jako Pásli ovce valaši či Chtíc, aby spal.

Hlavní foto

Vzdá též hold tvůrcům, kteří svými písněmi navždy ovlivnili jeho dětství. Zazní originální variace na Černé oči či Tulácké ráno, skladby z jeho alba My Home. Během koncertu Kačo představí i svoji vlastní tvorbu, Nocturno z cyklu Silnější než včera, které napsal pro orchestr Prague Philharmonia. Vánoční recitál v Artiu je jediným pražským koncertem, kterým se po delší době Tomáš po koncertování ve světě představí i českému publiku.

Tomáš Kačo je, nejen díky absolutoriu prestižní Berklee College of Music, aplaudující Carnegie Hall či množství recitálů odehraných v Evropě i USA, symbolem splněných snů. K nim pomáhá i nejmladší generaci, mimo jiné rolí odborného mentora klavírních talentů podporovaných Nadací Karel Komárek Family Foundation. V úvodu večera se tak posluchačům představí nadějný 17letý Vladimír Slavíček, stipendista nadace, jehož studium kromě hry na klavír zahrnuje i oblast elektronické hudby, aranžování a vlastní tvorbu.

Koncert je benefiční, výnos z prodeje vstupenek podpoří mladé talentové hudebníky. Koncert je bez přestávky. Bezbariérový vstup. Vhodné pro různé generace posluchačů, i ty mladší.

Vstupenky kupujte přes síť GoOut:  goout.net

Podobné akce

Přijďte si s námi zazpívat, zatančit, zjistit, jakým jazykem se mluví v Mali a dozvědět se mnoho dalšího. Společně si zazpíváme i skladby jako jsou Iko, Iko, Jingo Ba nebo ukolébavku Mali Sajo.

Celý článek 10. 10. 2024