sousedké "kváskování" VOLUME 2 - hnětený chléb

A máme tady pokračování našeho setkání u kvásku!!! Tentokrát už to bude pokročilejší povídání a společně si připravíme hnětený chleba!!!

Hlavní foto
A máme pro vás pokračování „sousedského kváskování“ u nás v kavárně a cukrárně Alenka v říši divů na Podbabě (Lindleyova 4) a to v pondělí 19.6. od 18:00 do 20:30.
 
Rádi bychom se tentokrát podívali na zoubek hněteným chlebům. Budeme si povídat o různých typech kvasu, probereme mouky, pekařská procenta. Řekneme si podrobněji co se děje v těstě při kvašení. A popovídáme si jak o žitnopšeničných chlebech, tak také o čistě pšeničných.

No, bude toho spousty a nebudeme si pouze povídat, ale budeme i ručně hníst chleba, který si popřekládáme a uložíme do ošatky. Chlebík si pak odnesete domů a tam posléze upečete!!! A vezmete si také kvásek, ať můžete následně trénovat 😃
 
Navazovat budeme na předchozí setkání, které je hlavně o základech práce s kvasem, jak jej vést a opečovávat, aby byl dostatečně aktivní. Tak pokud jste začátečníci, vřele doporučujeme udělat si čas i 12.6.
Večerem vás opět bude provázet naše kamarádka Bára (@brezove_srdce), kreativní duše, která se nám stará o dílničky pro děti, ale také mikrobioložka na mateřské, takže o těch malých potvůrkách v kvasu toho ví spousty 😃
Cena za účast na workshopu je 550 Kč za účastníka a počet míst je omezen, proto je nutné si místo rezervovat předem na emailu , na který vám také zašleme podrobnější info o platbě a potřebných pomůckách!
Těšíme se na vás!!!

Podobné akce