Rukodělná dílna pro děti

Otevíráme rukodělnou dílnu pro děti různého věku (zhruba 8 až 12 let) formou kroužku nebo i jednorázové návštěvy se zkušeným lektorem Petrem Paslerem.

Hlavní foto

Záměrem je, aby si děti jednak vyzkoušely práci s různými nástroji a také poznaly práci s rozdílnými materiály, jako např. dřevo, kov, kůže, papír, látka, lepidla, povrchové úpravy apod. Projdou si cestu od rozvržení, přípravy až po následnou realizaci výrobku, který by měl mít řemeslný vzhled a zároveň sloužit praktickému účelu (např. krmítko pro ptáky, domeček, truhla, drak apod.). Náročnost výrobku se přizpůsobí věku a zkušenosti dětí. Ti menší si budou moci vyrobit něco jednoduššího za použití základních nástrojů, jako pila, kladívko, šroubováky, nůžky, štětce apod. a pro ty starší připravíme výrobu něčeho, co bude vyžadovat už složitější postupy, přičemž si budou moci vyzkoušet i práci s elektrickými stroji pod dohledem lektora.

Budeme se snažit o individuální přístup, je možné, že někdo už má zkušenosti s ruční výrobou a jiný ještě nedržel nikdy kladívko v ruce, a právě to je příležitost si vše buď vyzkoušet poprvé nebo svoje dovednosti rozvinout. Dílna bude probíhat přibližně dvakrát měsíčně. Kdo by si nestihl výrobek dokončit, může přijít na další hodinu a vše dotáhnout.

Proběhne celkem 10 lekcí, na které je možné se hlásit i jednorázově.

Data konání: 12. 9., 19. 9., 10. 10., 24. 10., 7. 11., 21. 11., 5. 12., 19. 12.

Cena: 3200 Kč/kurz, 400 Kč/1 lekce.

Maximální počet dětí ve skupině: 6.

Rezervace zde: nesedimsousedim.cz

Podobné akce

Otevíráme rukodělnou dílnu pro děti různého věku (zhruba 8 až 12 let) formou kroužku nebo i jednorázové návštěvy se zkušeným lektorem Petrem Paslerem.

Celý článek 3. 9. 2024

Pestrý a tvořivý výtvarný kroužek, jehož hlavním přínosem bude rozvoj motorických dovedností, podpora kreativity a fantazie dětí – to vše zábavnou formou.

Celý článek 18. 9. 2024

Na této procházce po areálu Strahovského kláštera a Nového Světa se její účastníci dozví o dvou sálech strahovské knihovny a také to, proč jeden z nich je jediným na světě, který se stavěl dle výšky knihovních polic, navštíví kostel Nanebevzetí Panny Marie a po krátkém obdivování Prahy z vyhlídky areálu vyrazí na Nový Svět, kde si nejen užijí atmosféru tohoto pohádkového místa, ale uslyší i historky o jednotlivých domech a jejich obyvatelích...

Celý článek 6. 9. 2024