Odborná debata - 4. kvadrant Vítězného náměstí

Jak se promění 4. kvadrant Vítězného náměstí? A jak jeho nová podoba naváže na historický vývoj území i již vytvořené studie? Přijďte se 28. 6. od 19:00 do Ballingova sálu NTK seznámit s připravovanou mezinárodní architektonickou soutěží na dostavbu 4. kvadrantu Vítězného náměstí.

Hlavní foto
Jak se promění 4. kvadrant Vítězného náměstí? A jak jeho nová podoba naváže na historický vývoj území i již vytvořené studie? Přijďte se 28. 6. od 19:00 do Ballingova sálu NTK seznámit s připravovanou mezinárodní architektonickou soutěží na dostavbu 4. kvadrantu Vítězného náměstí a diskutujte se zástupci města, městské části Praha 6, zadavatelů soutěže i odborníky o rozvoji a budoucí podobě tohoto území.
 
Program:
  • Úvodní slovo – Petr Hlaváček, 1. náměstek primátora hl. m. Praha, Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6
  • Historický vývoj území – Petr Kučera, popularizátor historie architektury, ředitel NKP Vyšehrad
  • Koncepční studie Vítězného náměstí – autor vítězného návrhu Pavel Hnilička Architects and Planners
  • Budoucnost Kampusu Dejvice – autor návrhu MCA architekti
  • Průběh a zadání mezinárodní soutěže 4. kvadrant Vítězného náměstí – Petr Návrat, organizátor soutěže, ONplan
  • Panelová diskuze za přítomnosti všech hostů, zadavatelů soutěže a odborníků na dopravu a památkovou péči.
 
Na debatu není třeba se registrovat.
Záznam debaty bude dostupný stránkách soutěže www.4kvadrant.cz.

Podobné akce

Víte, co mají společného třešně a “Klausovka”, kde byla na Petřinách vzletová dráha pro letadla? Nebo co to byly palposty a kde se na Petřinách nacházely? V které samoobsluze byl vedoucím pan Král? Kam se chodilo nakupovat “před sídlištěm”? Kdo a kdy inicioval prodloužení tramvaje na Petřiny?

To a mnohem více se můžete dozvědět na přednášce, která je určena jak pro pamětníky z dob počátků sídliště, tak všem, kteří se o historii místa, kde žijí, chtějí dozvědět co nejvíce.

Právě propojení vzpomínek pamětníků a nových nebo mladších obyvatel, bude součástí našeho setkání nad historickými plány, fotografiemi, amatérskými záběry sestřihanými do krátkého filmu.

Otázky a vzpomínky v průběhu přednášky jsou tentokrát velmi vítány.

Celý článek13. 3. 2024