Nevyužitá náměstí malého Břevnova. Diskuze.

Diskuze s odborníky k nevyužitým místům v Břevnově, především v oblasti malého Vatikánu.

Hlavní foto

Jaké by to bylo, kdybychom proměnili parkoviště v dětské hřiště, neudržovanou zeleň v kulturní prostor a asfaltovou křižovatku v živé tržiště? Pojďme o tom diskutovat již tuto středu s architektem Ondřejem Synkem a dopravním projektantem Slávkem Syrovým. Podíváme se na konkrétní místa v oblasti malého Vatikánu - náměstíčko v ulici Řečického, prostor u Kuzebauchu a také pruh mezi Šultysovou/Pětipeského a Hošťálkovou.

Prosíme o rezervaci na nesedimsousedim@gmail.com. Diskuze se koná v Nesedím, sousedím, roh Anastázovy a Sartoriovy ulice.

Podobné akce

Víte, co mají společného třešně a “Klausovka”, kde byla na Petřinách vzletová dráha pro letadla? Nebo co to byly palposty a kde se na Petřinách nacházely? V které samoobsluze byl vedoucím pan Král? Kam se chodilo nakupovat “před sídlištěm”? Kdo a kdy inicioval prodloužení tramvaje na Petřiny?

To a mnohem více se můžete dozvědět na přednášce, která je určena jak pro pamětníky z dob počátků sídliště, tak všem, kteří se o historii místa, kde žijí, chtějí dozvědět co nejvíce.

Právě propojení vzpomínek pamětníků a nových nebo mladších obyvatel, bude součástí našeho setkání nad historickými plány, fotografiemi, amatérskými záběry sestřihanými do krátkého filmu.

Otázky a vzpomínky v průběhu přednášky jsou tentokrát velmi vítány.

Celý článek13. 3. 2024