Májová louka k jídlu

Kurz plný jarních vůní a chutí, který vás zavede na přírodní louku jen půl hodiny od Václaváku a dá vám zapomenout, že jste ve velkoměstě. Zapojíme všechny smysly a necháme se hýčkat přírodní krásou. Objevíme i polštáře omamně vonící mateřídoušky.

Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_louka a zaplaťte jen 703 Kč za jeden.

Trasa kurzu je vedena polodivokou bažantnicí a lesem na louku obhospodařovanou šetrným způsobem. Za krátkou dobu projdeme několik ekosystémů, které jsou udržovány lidskou rukou, a přitom jsou velmi bohaté na různé druhy rostlin. Místa, která projdeme, jsou nejštědřejšími nalezišti bylin, které se hodí na jarní saláty. S jarními bylinami si dopřejete nová lahodná jídla a také si pročistíte organismus po dlouhé a temné zimě.

Co si z kurzu odnesete:

  • Na začátku kurzu je uvítací přípitek nebo degustace květinových delikates.
  • Naučíte se poznávat planě rostoucí rostliny vhodné pro konzumaci.
  • Dozvíte se, jaké části rostlin jíst, jak je sbírat a jak je zpracovávat.
  • Ochutnáte přírodní nabídku přímo z louky a mezí.
  • Odnesete si vzorky rostlin k vlastnímu zpracování a konzumaci.

Podobné akce

až 5. 10. 2024

12. ročník terénní soutěže pro 2–3členné hlídky dětí ve věku ZŠ. Tradiční podzimní akce pro soutěžní týmy ze základních škol, nižších ročníků víceletých gymnázií, DDM, spolků, oddílů, kroužků i rodin.

Celý článek 18. 9. 2024

až 1. 10. 2024

Návrh přináší mimo jiné doplnění výsadeb stromů a zlepšení jejich kvality díky lepšímu odvádění srážkových vod; architektonické a dopravní řešení. Tvar ulice se středním zeleným pásem zůstává v zásadě beze změny, ale dojde k výraznému zlepšení veřejného prostoru mimo jiné vytvořením piazzetty před školou. 

Celý článek 17. 9. 2024