Komunitní energetika, její možnosti a limity

Diskuze k vysoce aktuálnímu tématu komunitní energetiky.

Hlavní foto
Princip energetické komunity spočívá v tom, že se skupina občanů, obec či drobní podnikatelé dohodnou na vybudování vlastního zdroje energie, např. větrné elektrárny či fotovoltaických panelů na vlastních střechách. Vyrobenou elektřinu pak mohou jako podílníci či členové komunity odebírat za výhodnějších podmínek. Případné přebytky jsou pak dodávány do veřejné sítě a zisk je využíván pro další rozvoj komunity. V současnosti legislativa komunitní energetice spíše brání, ale přesto se tu nabízí možnosti. Přijďte se zeptat na to, co vás zajímá!
 
Pozvaní hosté:
Jaroslav Klusák, ředitel Pražského společenství
Petr Palacký, radní pro životní prostředí a klima, Praha 6
Ondřej Pašek, expert Hnutí Duha na energetiku
 
Facilitují: Andrea Hášová a Anna Ryvolová
 
Prosíme o registraci na emailu .
 
Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

Podobné akce

až 16. 5. 2024

Kurz plný jarních vůní a chutí, který vás zavede na přírodní louku jen půl hodiny od Václaváku a dá vám zapomenout, že jste ve velkoměstě. Zapojíme všechny smysly a necháme se hýčkat přírodní krásou. Objevíme i polštáře omamně vonící mateřídoušky.

Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_louka 

Celý článek10. 4. 2024

až 30. 4. 2024

Zveme vás na prezentaci o výsledcích projektu měření znečištění ovzduší vlivem lokálních topenišť v problematických oblastech Prahy 6, kde byla nainstalována síť senzorického měření a meteostanic, která měla za cíl lokalizovat problém a informovat o stavu životního prostředí.

Celý článek16. 4. 2024