Komentovaná procházka Prahou 6

Krásy bubenečských vil II.

Hlavní foto

Soubor bubenečských vil je mimořádnou ukázkou zástavby od druhé poloviny 19. století. Druhá vycházka zavede účastníky kolem vil továrníka Jakuba Krause od architekta Jana Kotěry. Proti bývalému nádraží Praha-Bubeneč byly postaveny dvě menší dvojvily, jedna z nich byla vlastním domem bubenečského stavitele Viktora Schwarze. Také se projdeme kolem vil Leopolda Kramera a připomeneme si její původní podobu i její pozdější obyvatele. A stejně tak vily v ulici Ch. de Gaulla, které dnes slouží diplomatickému servisu, mají zajímavou historii. 

Sraz: 17 hod.  na Sibiřském nám., zastávka busu 131

Průvodkyně Hedvika Čenková. VSTUP ZDARMA

Podobné akce

Víte, co mají společného třešně a “Klausovka”, kde byla na Petřinách vzletová dráha pro letadla? Nebo co to byly palposty a kde se na Petřinách nacházely? V které samoobsluze byl vedoucím pan Král? Kam se chodilo nakupovat “před sídlištěm”? Kdo a kdy inicioval prodloužení tramvaje na Petřiny?

To a mnohem více se můžete dozvědět na přednášce, která je určena jak pro pamětníky z dob počátků sídliště, tak všem, kteří se o historii místa, kde žijí, chtějí dozvědět co nejvíce.

Právě propojení vzpomínek pamětníků a nových nebo mladších obyvatel, bude součástí našeho setkání nad historickými plány, fotografiemi, amatérskými záběry sestřihanými do krátkého filmu.

Otázky a vzpomínky v průběhu přednášky jsou tentokrát velmi vítány.

Celý článek13. 3. 2024