Jak připravit zahradu na zimu

Přednáška zahradnice Lenky Bennerové, v níž se naučíme porozumět procesům, které probíhají v přírodě (a na zahradě) při přechodu do zimního období.

Hlavní foto
Pro jednotlivé skupiny rostlin pak dokážeme použít správné metody péče a ochrany před zimou. Kurz je určen pro majitele a majitelky zahrad, zájemce o zahradničení, amatérské zahrádkáře.
Samostatná část bude věnována trávníkům a péči o ně v podzimním období. Účastníci získají praxí ověřené informace o vhodných způsobech zazimování, včetně osvědčených ekologických postupů. Dotkneme se stručně i chorob a škůdců, které rostliny během zimy trápí, a řekneme si, jak proti nim bojovat.
Cílem kurzu je poučit účastníky o tom, jak v podzimním období ošetřit rostliny tak, abychom eliminovali škody způsobené sněhem, mrazem, popřípadě chorobami, a na jaře našli zahrádku zdravou a prosperující.
 
 
Akci podpořila MČ Praha 6.

Podobné akce

Počasí nás neustále dokáže překvapit. Chcete se dozvědět více o záludném mraku? Navštivte přednášku v břevnovské knihovně.

Celý článek 27. 9. 2024

až 5. 10. 2024

12. ročník terénní soutěže pro 2–3členné hlídky dětí ve věku ZŠ. Tradiční podzimní akce pro soutěžní týmy ze základních škol, nižších ročníků víceletých gymnázií, DDM, spolků, oddílů, kroužků i rodin.

Celý článek 18. 9. 2024

až 5. 10. 2024

Vnitroblok Zelená se na několik sobotních hodin stane komunitním bleším trhem, tržištěm sdílené ekonomiky a udržitelného nakupování. Můžete přijít prodávat, nakupovat, objevovat poklady, setkat se s lidmi z vašeho okolí i odjinud a v neposlední řadě nahlédnout do jedinečného vnitrobloku.

Celý článek 19. 9. 2024