Dobrodružné hřiště Na Kocínce

Celý červen je otevřeno ukázkové dobrodružné hřiště Na Kocínce (Adventure Playground), které si děti staví samy. Zveme děti i jejich rodiče k jeho návštěvě kdykoli v otvíracích hodinách 4.–27. června, vždy od úterý do neděle od 14 do 19 hodin.

Hlavní foto

Na začátku je prázdný oplocený pozemek se zásobou různých materiálů, například dřeva, provazů, stavebních materiálů a dalších doplňků. Z nich si děti postupně staví svůj vlastní svět. Cílem je nabídnout místo, kde se děti budou cítit dobře, svobodně a kde budou mít pocit, že místo patří jenom jim. Na hřišti budou přítomni školení lektoři, kteří jim rádi poradí a zapůjčí nářadí, různé herní prvky a materiál na tvoření.

Nejvhodnější věk dětí, pro které je hřiště určeno, je osm až patnáct let a tyto děti sem mohou přijít i samostatně, děti do sedmi let věku v doprovodu starší osoby. Projekt je první pilotní ukázkou tohoto druhu hřiště v České republice.

Hřiště bude zdarma otevřené od 4. do 27. června, vždy od úterý do neděle od 14 do 19 hodin. Po dohodě je možná i návštěva školních skupin během dopoledne (kontakt: carolina.sidon{zavináč}gmail{tečka}com).   

9. června od 16 hodin zveme na představení projektu pro širokou veřejnost spolu s diskusí. V průběhu června jsou v plánu další akce pro školy a studenty vysokých škol. Na realizaci se podílí městská část Praha 6, Dům dětí a mládeže HMP a spolek Město přátelské k dětem, který řadu let toto téma popularizuje.

Podobné akce

až 28. 8. 2024

Nezmeškejte konec léta se všemi jeho potěšeními. Přichází opulentnost, v níž se spolu snoubí dokonale vybarvené květy, množství plodů i některé zelené lupení zažívající „druhou mízu“.

Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_pozdni_leto 

Celý článek10. 4. 2024

až 30. 8. 2024

Příměstský tábor pro děti ve věku 9–14 let v komunitním centru Nesedím, sousedím v Břevnově.

Celý článek25. 4. 2024