Divadlo Žlutý kopec – O neposlušné čarodějnici

pohádka pro nejmenší

Hlavní foto

Divadlo Žlutý kopec

Dětské divadélko Ivany Hessové a jejích přátel.

Ivana Hessová je vystudovaná pedagožka a loutkoherečka. Spolupracuje se Studiem Citadela a Bohnickou divadelní společností.
V letech 1993–1996 působila ve Švýcarsku, kde se stala členkou ženevského souboru Theatre Montreurs D’Images (divadlo Představ), a studovala pohybové a taneční techniky, které pak používá ve svých inscenacích: aikido (prof. Marco Jaccoud), moderní výrazový tanec (prof. Monique Decosterd), kathak (prof. Nathalie Rapallie)
Od roku 1997 vedla pohybové ateliéry ve studiu Divadla Archa a v jiných tanečních studiích v Praze (Studio Dag, Studio Modré nebe) a vyučovala na konzervatoři Jaroslava Ježka v týmu Jaroslava Duška v sekci autorské herectví a jevištní improvizace (až do r. 2004). V roce 2000 založila taneční skupinu Damaru. Ve studiu Citadela od 2020 vede divadelní kroužek dětí. Hraje v několika divadlech pro děti, vyučuje indický kathak v Citadele a v Montessori školce Vrbičky.

O neposlušné čarodějnici

Pohádka vypráví o tom, jak se během prožitých dobrodružství z malé „neposlušné“ čarodějnice stane „dobrá“ čarodějnice. Do základního příběhu jsou vneseny i motivy čtyř ročních období a jejich vlivu na lidskou společnost. Na lidových pranostikách oživených autorskou hudbou jsou děti seznámeny s některými zapomenutými tradicemi země. Vedle činoherního herectví je představení obohaceno loutkami, oživováním a animací různých předmětů, rekvizit.
Děti se dokonce stanou čarodějnickými učni a rádci hlavní hrdinky!

Hrají a zpívají : Johanka Schmidtmajerová nebo Anežka Hessová, Hana Mullerová, Ivana Hessová
Zpěv, housle: Agnes Kutas
Scénografie: Agnes Kutas, Prokop Vondruška
Realizace kostýmů: Zdeňka Kumžáková

Podobné akce