Beseda: Jak se stavěla tramvajová trať na Petřiny

Pamětnická beseda na téma Jak se stavěla tramvajová trať na Petřiny (1950), která je součástí projektu "Paměť sídliště Petřiny". Uvidíte dosud málo publikované nebo dokonce dosud nepublikované fotografie a uslyšíte vzpomínky pamětníka Milana Mikeše, který události zažil jako dvanáctiletý chlapec.

Hlavní foto
Podařilo se mu časem získat deník, v němž jsou podrobně rozepsány dny výstavby. Přijďte si připomenout dobu, kdy již stály domy na konečné, ale ještě nestálo sídliště. Možná víte, možná ne, ale trať se stavěla svépomocí. Pokud máte fotografie z té doby, přineste je ostatním ukázat. Pokud jste události zažili, přijďte nám o nich povědět. Pokud Vás téma zajímá, přijďte se dozvědět více.
Beseda je určena nejen pro pamětníky, ale všem, kteří se chtějí o historii Petřin něco nového dozvědět.
Abychom si setkání zpestřili, můžete donést drobné občerstvení nebo třeba i něco upéct. Káva a čaj budou k dispozici.
 
Projekt Paměť sídliště Petřiny jsme zahájili v březnu roku 2024. Jeho cílem je shromáždit dobové fotografie a rodinné filmy od sousedů, zdigitalizovat je a spolu s postupně sestaveným týmem vytvořit knihu o sídlišti Petřiny, která bude obsahovat nejen historii vzniku sídliště, ale hlavně fotografie a vzpomínky.

Podobné akce

až 21. 1. 2024

Radní pro dopravu MČ Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš a vedení Letiště Praha vás zvou 21. 1. 2024 od 10 hod.na exkurzi po ruzyňském letišti. Dostanete se do míst, kam se běžní cestující nedostanou, a dozvíte se řadu zajímavostí o fungování letiště.

Celý článek1. 1. 1970