Reuse neděle na šestce – Dejme věcem druhou šanci

Zveme vás na reuse neděli – výměnnou slavnost s doprovodným programem pro děti i dospělé v místě farmářských trhů na Kulaťáku. Vyměníme si svoje přebytky ze skříní, domů, garáží nebo zahrad. Zažijeme výměnu oblečení, věcí do domácnosti či drobného nábytku.

Hlavní foto

Zbavte se s námi smysluplně přebytečných věcí, které se někomu mohou hodit, a dejte jim druhou šanci. Zároveň si najděte něco pro sebe. Uděláte tak dobrou věc pro svou peněženku, domácnost, někoho potřebného i životní prostředí!

Nosit můžete věci v dobrém stavu – oblečení, drobný nábytek, sportovní vybavení, knihy, hračky, pokojové rostliny, nádobí, předměty do domácnosti apod.

Tým Swap Prague věci na místě roztřídí, vyžehlí a připraví tak, aby si je mohl vzápětí odnést ten, komu se hodí.

DOPROVODNÝ PROGRAM bude připraven pro děti i dospělé:

  • Upcycling workshop – vytvoř si svou planetu pro děti
  • Opravárna služba občanům – doneste drobné jednoduché přístroje a zkušený opravář se vám na to na místě podívá, spraví nebo poradí!
  • Přednáška jak spotřebovávat chytře
  • Prezentace dalších projektů a organizací: Sto.re, Kokoza, Dobrodějna, Nesedím sousedím

Přesné časy a další podrobnosti najdete v kalendáři akcí či na Facebooku.

Proč to děláme? Vzdělání směrem k udržitelným a šetrným návykům se ukazuje jako prevence naprodukce a nešetrného a necitlivého chování k přírodě i komunitám. Proto na místě proběhnou přednášky a workshopy pro děti i dospělé, ukázky renovovaného nábytku i přednášky o tom, jak prodloužit život věcí a vracet je zpátky do hry.

Reuse neděle na šestce je společná iniciativa Městské části Praha 6,  Magistrátu hl. m. Prahy, organizace Swap Prague.

Těšíme se na vás!

Podobné akce

Konečně etický závěr školního roku!

Kytice z lásky, pro radost nebo pro paní učitelku nemusí cestovat přes půl zeměkoule a být prosáklá pesticidy a insekticidy.

Akce nabídne teoretický pohled i praktickou možnost nákupu květin a příležitost svázat si vlastní kytici.

Celý článek6. 6. 2024

až 20. 6. 2024

Zajímavá přednáška Petra Zacharova vás seznámí se současným poznáním vzniku tornád, možnostmi jeho předpovědi a výskytech tornád v Čechách i ve světě. Přijďte do pobočky knihovny na Dědině 20. června od 18 hodin se dozvědět více.

RNDr. Petr Zacharov Ph.D. je popularizátor počasí a meteorolog Ústavu fyziky atmosféry AV ČR. Odborně se věnuje předpovědi srážek, fyzice silných bouří a silniční meteorologii. Vzhledem ke kráse ale i každodennosti kontaktu s počasím rád odkrývá jednoduché i složitější zajímavosti pro širokou veřejnost formou článků a publikací, veřejných přednášek či exkurzí na observatoři Milešovka.

 

Celý článek24. 5. 2024