Oblak známý i neznámý

Počasí nás neustále dokáže překvapit. Chcete se dozvědět více o záludném mraku? Navštivte přednášku v břevnovské knihovně.

Zajímavá přednáška Petra Zacharova vás seznámí s Cumuloninbusem – kupovitým oblakem ve tvaru obrovské věže. S ním souvisí další zajímavé a potenciálně nebezpečné jevy jako je tornádo nebo bouřka s blesky. Podíváme se, jak tyto jevy vznikají a co způsobují.

Podobné akce

Přednáška zahradnice Lenky Bennerové, v níž se naučíme porozumět procesům, které probíhají v přírodě (a na zahradě) při přechodu do zimního období.

Celý článek 26. 9. 2024

až 5. 10. 2024

12. ročník terénní soutěže pro 2–3členné hlídky dětí ve věku ZŠ. Tradiční podzimní akce pro soutěžní týmy ze základních škol, nižších ročníků víceletých gymnázií, DDM, spolků, oddílů, kroužků i rodin.

Celý článek 18. 9. 2024

až 5. 10. 2024

Vnitroblok Zelená se na několik sobotních hodin stane komunitním bleším trhem, tržištěm sdílené ekonomiky a udržitelného nakupování. Můžete přijít prodávat, nakupovat, objevovat poklady, setkat se s lidmi z vašeho okolí i odjinud a v neposlední řadě nahlédnout do jedinečného vnitrobloku.

Celý článek 19. 9. 2024