Komunitní energetika, její možnosti a limity

Diskuze k vysoce aktuálnímu tématu komunitní energetiky.

Hlavní foto
Princip energetické komunity spočívá v tom, že se skupina občanů, obec či drobní podnikatelé dohodnou na vybudování vlastního zdroje energie, např. větrné elektrárny či fotovoltaických panelů na vlastních střechách. Vyrobenou elektřinu pak mohou jako podílníci či členové komunity odebírat za výhodnějších podmínek. Případné přebytky jsou pak dodávány do veřejné sítě a zisk je využíván pro další rozvoj komunity. V současnosti legislativa komunitní energetice spíše brání, ale přesto se tu nabízí možnosti. Přijďte se zeptat na to, co vás zajímá!
 
Pozvaní hosté:
Jaroslav Klusák, ředitel Pražského společenství
Petr Palacký, radní pro životní prostředí a klima, Praha 6
Ondřej Pašek, expert Hnutí Duha na energetiku
 
Facilitují: Andrea Hášová a Anna Ryvolová
 
Prosíme o registraci na emailu .
 
Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

Podobné akce

Konečně etický závěr školního roku!

Kytice z lásky, pro radost nebo pro paní učitelku nemusí cestovat přes půl zeměkoule a být prosáklá pesticidy a insekticidy.

Akce nabídne teoretický pohled i praktickou možnost nákupu květin a příležitost svázat si vlastní kytici.

Celý článek 6. 6. 2024

až 20. 6. 2024

Zajímavá přednáška Petra Zacharova vás seznámí se současným poznáním vzniku tornád, možnostmi jeho předpovědi a výskytech tornád v Čechách i ve světě. Přijďte do pobočky knihovny na Dědině 20. června od 18 hodin se dozvědět více.

RNDr. Petr Zacharov Ph.D. je popularizátor počasí a meteorolog Ústavu fyziky atmosféry AV ČR. Odborně se věnuje předpovědi srážek, fyzice silných bouří a silniční meteorologii. Vzhledem ke kráse ale i každodennosti kontaktu s počasím rád odkrývá jednoduché i složitější zajímavosti pro širokou veřejnost formou článků a publikací, veřejných přednášek či exkurzí na observatoři Milešovka.

 

Celý článek 24. 5. 2024

Přednáška profesionální zahradnice o méně známých druzích ovoce, které můžeme pěstovat na svých zahrádkách a obohatit si jím jídelníček.

Celý článek 22. 5. 2024