Kamerový systém ÚMČ Praha 6

DODATEČNÉ INFORMACE K PROVOZU KAMEROVÉHO SYSTÉMU VPROSTORÁCH ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA6 ve smyslu čl. 13 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 (GDPR).

1. Totožnost a kontaktní údaje správce

Městská část Praha 6, Čs. armády 601/23, Bubeneč (Praha 6), 160 52 Praha, IČO: 00063703, Kancelář tajemníka, telefon:  220 189 123, .

2. Kontaktní údaje pověřence pro ochranu osobních údajů a kontaktní místo pro zjištění dalších provozních informací

LAWYA, s.r.o., IČO: 023 22 021, se sídlem Březinova 746/29, 616 00 Brno, kontaktní osoba (ochrana osobních údajů): Mgr. Ivana Šilhánková, e-mail: poverenec@lawya.cz, tel.:  543 216 310.
Další provozní informace o kamerovém systému poskytne také Správa objektu ÚMČ Praha 6, SNEO, a.s., . tel.  235 094 011.

3. Účely zpracovaní, pro které jsou osobní údaje určeny

Účelem instalace kamerových systémů je zajištění ochrany života a zdraví a bezpečnosti osob pohybujících se v prostorách úřadu Městské části Praha 6 či jeho bezprostředním okolí a ochrana majetku správce. Záznamy z kamerových systémů budou využity v souladu s účelem jejich instalace.
Účel zpracování osobních údajů správcem vychází z čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR, protože zpracování osobních údajů je nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce.

4. Právní důvody pro zpracování osobních údajů a zákonnost zpracování

Právním důvodem zpracování je oprávněný zájem správce na zvýšení bezpečnosti a ochrany osob pohybujících se v prostorách úřadu Městské části Praha 6 či jeho bezprostředním okolí, případně také ochrana majetku správce v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č.131/2000 Sb. o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů.

5. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů a upozornění na provádění automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilovaní a úmysl správce předat osobní údaje do třetí země nebomezinárodní organizaci

Správce využívá jako zpracovatele společnost SNEO, a.s., IČ: 27114112, se sídlem Nad Alejí 1876/2, 16205 Praha 6, která provádí správu objektu ÚMČ Praha 6. Údaje mohou být déle předány příjemcům v rámci ochrany práv a zájmů správce nebo splnění právní povinnosti správce, tj. např. Policii ČR, orgánům činným v trestním řízení nebo jiným orgánům veřejné moci, příp. poskytovatelům právních služeb při vymáhání práv správce. Správce neprovádí automatizované individuální rozhodování ani profilování.
Osobní údaje nebudou předány do třetí země nebo mezinárodní organizaci.

6. Doba, po kterou budou osobní údaje uloženy, nebo kritéria použitá pro stanovení této doby

Doba uchování kamerových záznamů je v běžné situaci nanejvýš 72 hodin, v případě incidentu a postoupení kamerového záznamu orgánům činným v trestním řízení nebo dalším subjektům podle bodu 4. výše se doba uložení řídí dle konkrétního případu.

7. Poučení o právech subjektů údajů

Máte právo požadovat od správce informace o tom, zda zpracovává Vaše osobní údaje a přístup k nim.
Máte právo na opravu a výmaz osobních údajů.
Máte právo žádat omezení zpracování a máprávo vznést proti zpracování námitku.
Máte rovněž právo na přenositelnost údajů.
Máte právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Další informace jsou k dispozici také na webových stránkách Zpracování osobních údajů