Ekonom

Náplň práce:

Sestavuje předběžný a položkový návrhu plánu a rozpočtu za svěřený úsek kapitol a sleduje položkově jeho čerpání. Sleduje čerpání finančních prostředků během roku a jeho soulad se schváleným rozpočtem. Zpracovává rozbory hospodaření za svěřený úsek rozpočtu, podle potřeby se zúčastňuje projednávání ekonomických rozborů a plánování rozpočtu. Zodpovídá za provádění dílčích rozpočtových změn v rámci svěřeného úseku. Zadává smlouvy a objednávky do Centrálního registru smluv. Připravuje smluvní návrhy, objednávky, sleduje a zodpovídá za ekonomické plnění smluvních závazků v oblasti své působnosti.

Bližší informace poskytne Ing. Miroslava Neugebauerová, vedoucí personálního oddělení Telefon 220 189 352

Benefity 5 týdnů dovolené, 3 dny zdravotního volna (sick days), e-stravenky v nominální hodnotě 100 Kč, příspěvek na kupon MHD na území hl. m. Prahy, příspěvek na penzijní připojištění, systém dalšího vzdělávání, další zaměstnanecké výhody, dobrá dopravní dostupnost veřejnou dopravou.

Pracovní poměr2/ bude sjednán na dobu ur čitou, po dobu rodičovské dovolené. Stanovená týdenní pracovní doba činí 40 hodin; pružné rozvržení pracovní doby. Místo výkonu práce Praha.

Předpoklady pro vznik pracovního poměru úředníka stanoví § 4 zákona č. 312/2002 Sb. státní občan ČR, popř. fyzická osoba, která je cizím státním občanem a má v ČR trvalý pobyt dosažení věku 18 let způsobilost k právním úkonům bezúhonnost3/ ovládání českého jazyka.

Požadované vzdělání:

vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu nebo vyšší odborné vzdělání.

Požadovné znalosti a dovednosti:

všeobecná znalost předpisů týkajících se financování územních samosprávných celků pokročilá znalost práce na PC (MS Office zejména MS Word, Excel) jazyková způsobilost v češtině; komunikační dovednosti, dobré vyjadřovací schopnosti v písemném i mluveném projevu pečlivost, přesnost, smysl pro zodpovědnost, kooperace vítána praxe v oblasti hospodaření územně samosprávných celků vítána úspěšně složená zkouška podle vyhlášky č. 512002 Sb., o zvláštní odborné způsobilosti , pro výkon správních činností při finančním hospodaření územních samosprávných celků a jeho přezkumu (povinnost složit zkoušku do 18 měsíců od uzavření pracovního poměru, případně předložit doklad o uznání rovnocennosti vzdělání4/).

Písemné nabídky se strukturovaným profesním životopisem5/ je nutno doručit v uzavřené obálce tak, aby ji vyhlašovatel obdržel nejpozději dne 15.02.2023 v podatelně Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 601/23, Praha 6.

Obálku prosím označte slovy NEOTEVÍRAT – nabídka práce ekonom Úřad městské části Praha 6, k rukám Ing. Miroslavy Neugebauerové, vedoucího personálního oddělení KT, Československé armády 601/23, 160 52 Praha 6 nebo na e-mail mneugebauerova@praha6.cz E-mail v předmětu prosím označte slovy NEOTEVÍRAT – nabídka práce ekonom

Vyhlašovatel si vyhrazuje právo zrušit výběrové řízení bez uvedení důvodu kdykoliv v jeho průběhu nebo nevybrat žádného uchazeče. Pracovní místo je vhodné pro osoby se zdravotním postižením, mimo osob s mentálním, zrakovým nebo sluchovým postižením, s kombinovanými vadami, nebo s chronickým duševním onemocněním.

Informace k obsahu textu Oznámení o volném pracovním místu

1/ V platové třídě podle zákona č. 262006 Sb., zákoníku práce (dále jen zákon) a podle nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění p.p. (základní plat zaměstnance je určen podle stupnice platových tarifů uvedených v příloze č. 1 tohoto nařízení vlády); osobní příplatek je poskytován v souladu s ust. § 131 zákona.

Na základě § 16 odst. 3, 4 a 5 zákona č. 312002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, nesmí být úředník členem řídících, dozorčích nebo kontrolních orgánů právnických osob provozujících podnikatelskou činnost; to neplatí, pokud je do takového orgánu vyslán zaměstnavatelem, a v souvislosti s tímto členstvím nepobírá odměnu od příslušné právnické osoby provozující podnikatelskou činnost. Jinou výdělečnou činnost může vykonávat pouze jen s předchozím písemným souhlasem zaměstnavatele; to se nevztahuje na činnost vědeckou, pedagogickou, publicistickou, literární nebo uměleckou, na správu vlastního majetku, na činnost znalce nebo tlumočníka vykonávanou podle zvláštního právního předpisu pro soud nebo správní úřad a na činnost v poradních orgánech vlády.

3/ Podle § 4 odst. 2 zákona č. 312002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, se za bezúhonnou pro účely tohoto zákona nepovažuje fyzická osoba, která byla pravomocně odsouzena a) pro trestný čin spáchaný úmyslně, b) pro trestný čin spáchaný z nedbalosti za jednání související s výkonem veřejné správy, pokud se podle zákona na tuto osobu nehledí jakoby nebyla odsouzena.

4/ Vyhláška č. 304/2012 Sb., o uznání rovnocennosti vzdělání úředníků územních samosprávných celků, v platném znění; podle § 34 zákona č. 312002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, v platném znění.

5/ Poskytnuté osobní údaje uvedené v životopise budou zpracovávány výhradně pro účely tohoto výběrového řízení a v souladu s platnými právními předpisy. Správcem osobních údajů je městská část Praha 6 – Úřad městské části. Poskytnuté osobní údaje budou zpřístupněny pouze zaměstnancům personálního oddělení a členům výběrové komise. Po skončení výběrového řízení bude zaslaný životopis, popř. další zaslané písemnosti zlikvidovány. Záznam o zjednodušeném výběrovém řízení obsahující osobní údaje účastníků výběrového řízení (jméno, příjmení, kontaktní údaje) bude v souladu se zákonem č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, uchován u správce po dobu 4 let, po jejím uplynutí dojde ke skartaci těchto dokumentů, nevznikne-li mezitím jiný právní důvod ke zpracování daných osobních údajů. V souladu s ustanoveními obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) máte právo na přístup ke svým osobním údajům zpracovávaných správcem a k informacím o jejich zpracovávání, popř. můžete požadovat jejich kopie; máte právo požadovat opravu nepřesných osobních údajů; právo na výmaz, pokud již pominul účel zpracování, pokud vznesete námitky proti zpracování, nebo pokud byly osobní údaje zpracovávány protiprávně; dále máte právo na omezení zpracování těchto údajů; a právo vznést námitku u správce ohledně zpracovává