Už to začalo? (ekologická detektivka)

Autorské interaktivní představení pro publikum ve věku mezi 13 - 120 let zobrazuje současnou ekologickou krizi jako detektivní příběh, ve kterém umělci společně s vědeckým spolupracovníkem hledají pravdu, fakta a stopy zločinu naší společnosti a zároveň nabízí východisko a úlevu ve společně sdíleném zážitku.

Už to začalo?
…otázka, která visí ve vzduchu zatímco se studenti vrací z klimatické stávky domů a noc není tak nějak chladná jako předchozí roky. Vypadá to, že se planeta otáčí, jako by se nic nedělo. Ale někde v temném koutu, skrytém před zraky společnosti, je nalezeno tělo. Vyšetřování začíná. Co jiného nám zbývá, než stále hledat pravdu a skutečné důkazy, které nás zbaví zavádějících informací a slepých stop?
Na půdorysu detektivního příběhu se rozkrývá spletitá síť divadelních obrazů spojených s vědeckými poznatky o dopadech lidské činnosti na životní prostředí. Inscenace využívá neobvyklého spojení divadla s vědeckými přednáškami vzniklými ve spolupráci s řadou předních ekologů v podání Ing. Oldřicha Hudečka, PhD (z ÚOCHB AV ČR).

Podobné akce