Přednáška: Zlatá šedesátá

(Bruselský styl a internacionální sloh 60. let)

Na konci 50. let dosáhlo Československo fenomenálního mezinárodního úspěchu, když na světové výstavě ´58 v Bruselu získalo celkem 14 ocenění včetně hlavní ceny!

Hlavní foto

Tato mimořádná událost dala vzniknout celému jednomu uměleckému stylu, který se následně promítl nejen do architektury, ale také do bytového designu, módy nebo divadla. Ne náhodou se tomuto stylu začalo přezdívat bruselský a stal se symbolem uvolněných 60. let v socialistickém Československu.

Pokud Vás zajímá, jaká souhra osudu vedla k vítězství na EXPO 58, jaké předměty denní potřeby vznikly v této době, nebo jaký byl první pražský mrakodrap, přijďte si poslechnout přednášku Zlatá šedesátá.

 Praktické informace:

  • Místo konání: Kulturní suterén (Jugoslávských partyzánů 26)
  • Délka: cca 2 hodiny
  • Lektor: Mgr. Hana Valentová
  • Vstupenku možno rezervovat zde

REZERVACE NUTNÁ! (Tu je možno udělat - v případě, že není naplněna kapacita přednášky - online do jejího začátku.) (Vstupné 250,-)

Podobné akce

až 23. 8. 2024

Pohádky a aktivity s roboty Ju a Pí, kteří chtějí moc pomáhat lidem, ale často všechno popletou, provedou děti koncepty dat, strojového učení, předpojatosti, velkých jazykových modelů a ambientní inteligence.

Celý článek2. 4. 2024

až 9. 8. 2024

Pojďme si hrát, objevovat, programovat a tvořit – nejen s roboty! Budeme programovat a sestavovat roboty Fable, VinciBot, Ottíka, Intelino Smart Trains. Zkusíme stop motion animace pomocí Piximakey studio. Budeme programovat BBC micro:bit a také ve Scratchi.

Celý článek2. 4. 2024