Sousedské setkání k Hradčanskému rozhraní

Zapojte se do budoucí podoby místa, které hyzdí nyní zchátralé vily. Komunitní setkání nad mapou proběhne přímo v řešeném území na pozemku č. 687 dne 14. května od 18:00 do 19:30. Čeká vás práce ve skupinách nad mapou, výstupy ze všech skupin zkresleny do výkresu hodnot a výkresu problémů. Ty budou zveřejněny na webu testovacího plánování a budou jedním z podkladů pro projekční týmy.

Hlavní foto

Pozemky vymezené Buštěhradskou dráhou a ulici Milady Horákové a také ulicemi Pelléova a U Vorlíků vlastní společnost Lordship. Ta nyní ve spolupráci s Prahou 6, hlavním městem a Institutem plánování a rozvoje hlavního města Prahy iniciovala takzvané testovací plánování.

Testovacího plánování se budou účastnit tři až čtyři týmy, které budou pracovat paralelně v nesoutěžním prostředí. Celý proces bude řídit poradní výbor, složený dle pravidel pro poroty soutěží České komory architektů.

Podobné akce

Víte, co mají společného třešně a “Klausovka”, kde byla na Petřinách vzletová dráha pro letadla? Nebo co to byly palposty a kde se na Petřinách nacházely? V které samoobsluze byl vedoucím pan Král? Kam se chodilo nakupovat “před sídlištěm”? Kdo a kdy inicioval prodloužení tramvaje na Petřiny?

To a mnohem více se můžete dozvědět na přednášce, která je určena jak pro pamětníky z dob počátků sídliště, tak všem, kteří se o historii místa, kde žijí, chtějí dozvědět co nejvíce.

Právě propojení vzpomínek pamětníků a nových nebo mladších obyvatel, bude součástí našeho setkání nad historickými plány, fotografiemi, amatérskými záběry sestřihanými do krátkého filmu.

Otázky a vzpomínky v průběhu přednášky jsou tentokrát velmi vítány.

Celý článek13. 3. 2024